Restaurant

"The wood, the fireplace and the warmth of the mountains"

The main hall on the ground floor can host up to approximately forty people. Benches surround the feature fireplace. The original larch flooring and beams both add to the atmosphere of warmth that's so typical of the best mountain homes.

The "grotto" room has space for around ten people. Located on the lower level, it's a perfect space for small conferences and workshops too. It enjoys direct access to the garden area.
"Braserata", one of our specialities, is served here but must be ordered in advance.

Access for the disabled is currently confined to the main hall only.

Dogs are not permitted in the restaurant itself.

Wine cellar 

“Wine adds a smile to friendship and a spark to love”, De Amicis

A broad and carefully-selected choice of wines awaits you in our cellar. Special attention is given to wines from the region. The wine choice also includes other countries including France and Italy, highlighting areas of origin between the 40th and 50th parallels, the lands of great wines.

 

 

 

 

Kitchen

“Traditional cuisine with Mediterranean flair”

Our dishes are based on a fusion of local valley produce and Italian cuisine. The menu is regularly updated reflecting the availability of seasonal ingredients. Our dry-cured meats, cheese selection and homemade desserts all deserve a special mention.

One of our specialities is "The Braserata": some 260g of prime Angus fillet, foal, turkey and pork, all freshly sliced and grilled at the table and accompanied by homemade sauces and side dishes. Only served in the grotto, to special order.

Don't hesitate to contact us to arrange a family lunch or dinner, corporate or other special event. We also offer an aperitif and light-refreshment catering service. A wide variety of cakes, spampezie (a local sweet) and ice cream can all be home-made to order.

 

A PRANZO

Menu “carta bianca”
realizzazione spontanea dello chef - 3-4 portate
48/63

 

A CENA

Menu degustazione
5 portate
88
con tartufo 108

 

SU RISERVAZIONE

“La braserata”
servita esclusivamente nel grottino – min. 8 pers
p.p 42

  

ANTIPASTI 

Affettato misto nostrano
pralina di paté di vitello all’Armagnac
entrata 15 / piatto forte 22

Sformatino di zucca “Delica”
fonduta al parmigiano 24 mesi, nocciole piemontesi
16

Insalatina composta
10

 

IL QUINTO QUARTO

Cervella di vitello (CH) al burro noisette e timo
zucca e topinambur

33

 

ZUPPE

Vellutata di zucca “Delica”
16

Crema di lenticchie Beluga
stracciatella, astice e olio di nocciola
29

 

PRIMI PIATTI (pasta fatta in casa)

Spaghettoni al ragout di cervo, porcini e ribes rosso
entrata 17 / piatto forte 27

Pasta e pom in raviolo
entrata 15 / piatto forte 22

Risotto all’estratto di barbabietola
leggera fonduta di Stilton 
 (min 2 pers)
p.p entrata 16 / piatto forte 24

 

SECONDI PIATTI DI CARNE

Tagliata di Rib-Eye di torello cbt, finferli trifolati
cavolo nero ripassato, patata duchessa (min. 2 persone)
 p.p. 53

Tartare di manzo, pane tostato e burro
33


Su riservazione – min. 2 persone
p.p. 63

Sella di capriolo servita in 2 servizi con contorni classici
(spätzli, marroni, cavolini, pera sciroppata, fico, mousseline di zucca,
salsa al ristretto di Merlot e funghi porcini)

 

SCELTA DI FORMAGGI

serviti con miele di rododendro e pane alla frutta secca
3 assaggi 16
6 assaggi  32

 

MENU DEGUSTAZIONE
“Il maiale lanuto (Mangalitza)”
Azienda bio Pervangher Airolo

Lo stuzzicappetito
***
Sformatino di zucca “Delica”
fonduta al parmigiano 24 mesi
nocciole piemontesi
***
Lasagnetta al ragou
taleggio e tartufo bianco (*)
 ***
Involtino ripieno di fichi, noci e mandorle
bardati al guanciale romano
ristretto al Nerello mascalese Munjebel
purea di patate alla fava tonka
***
Assaggio di formaggi
 ***
Carpaccio di ananas fresco
gelato al cioccolato bianco e noce di cocco

min. 2 persone

p.p. 88 - 108 con tartufo bianco

 

Rassegna del maiale lanuto (Mangalitza)
Azienda Bio Pervangher, Airolo

 

ANTIPASTI

Pancetta in lentacottura laccata al miele di rododendro
mela Granny Smith e puntarelle
24

Lonzino cotto rosa
leggera salsa tonnata
acciughe del Cantabrico
fiore di cappero 
24

 

PRIMI PIATTI (pasta fatta in casa)

Raviolo aperto al ragout bianco 
fonduta di taleggio e tartufo bianco (*)
 22/32 (*)

Quadratoni allo stracotto e settembrine
jus di cottura ridotto 
27

 

SECONDI PIATTI

Bio Mangalitza Orelli’s Burger
(200g sfilacciato (pulled pork) al timo,
100g formaggio alpe 2019, maionese alla senape in grani
cipolle caramellate, bun al sesamo, patate ratte 
35

 Involtini ripieni di fichi, noci e mandorle
bardati al guanciale romano
ristretto al Nerello mascalese Munjebel
purea di patate alla fava tonka
47

 

DESSERTS

Spuma di marroni
meringhette
gel di lamponi
doppia panna

15

Mousse al cioccolato bianco e fondente
fichi, mandarino e mandorle
15

Paciugo al caffè
15

Pera affogata al vino dolce e spezie
gelato al latte condensato
14

Gelati e sorbetti della casa
(esclusa correzione)
8