Restaurant

"The wood, the fireplace and the warmth of the mountains"

The main hall on the ground floor can host up to approximately forty people. Benches surround the feature fireplace. The original larch flooring and beams both add to the atmosphere of warmth that's so typical of the best mountain homes.

The "grotto" room has space for around ten people. Located on the lower level, it's a perfect space for small conferences and workshops too. It enjoys direct access to the garden area.
"Braserata", one of our specialities, is served here but must be ordered in advance.

Access for the disabled is currently confined to the main hall only.

Dogs are not permitted in the restaurant itself.

Wine cellar 

“Wine adds a smile to friendship and a spark to love”, De Amicis

A broad and carefully-selected choice of wines awaits you in our cellar. Special attention is given to wines from the region. The wine choice also includes other countries including France and Italy, highlighting areas of origin between the 40th and 50th parallels, the lands of great wines.

 

 

 

 

Kitchen

“Traditional cuisine with Mediterranean flair”

Our dishes are based on a fusion of local valley produce and Italian cuisine. The menu is regularly updated reflecting the availability of seasonal ingredients. Our dry-cured meats, cheese selection and homemade desserts all deserve a special mention.

One of our specialities is "The Braserata": some 260g of prime Angus fillet, foal, turkey and pork, all freshly sliced and grilled at the table and accompanied by homemade sauces and side dishes. Only served in the grotto, to special order.

Don't hesitate to contact us to arrange a family lunch or dinner, corporate or other special event. We also offer an aperitif and light-refreshment catering service. A wide variety of cakes, spampezie (a local sweet) and ice cream can all be home-made to order.

 

A PRANZO

Menu “carta bianca”
realizzazione spontanea dello chef - 3 portate
48

 

A CENA

Menu degustazione
5 portate
88

 

SU RISERVAZIONE

“La braserata”
servita esclusivamente nel grottino – min. 8 pers
p.p 42

  

ANTIPASTI 

Affettato misto nostrano
pralina di paté di vitello all’Armagnac
entrata 15 / piatto forte 22

Polp Fiction (polpo tiepido, patata,
gel di pomodoro verde, panelle al nero di seppia, datterini)
25

Carpaccio di cervo marinato alle erbette, maionese di castagne
chips di patata blu, brioche calda al ginepro e alloro
28

Insalatina composta
10

 

IL QUINTO QUARTO

Cervella di vitello (CH) al burro noisette e timo
zucca e topinambur

33

 

ZUPPE

Vellutata di zucca “Delica”
16

Crema di lenticchie Beluga
stracciatella, astice e olio di nocciola
29

 

PRIMI PIATTI (pasta fatta in casa)

Spaghettoni al ragout di cervo, porcini e ribes rosso
entrata 17 / piatto forte 27

Quadratoni verdi (spinaci) allo stracchino nostrano
(Latteria del Borgo, Faido),croccante di cipolla bianca 

entrata 17 / piatto forte 27

Pasta e pom in raviolo
entrata 15 / piatto forte 22

Risotto all’estratto di barbabietola
leggera fonduta di Stilton 
 (min 2 pers)
p.p entrata 16 / piatto forte 24

 

SECONDI PIATTI DI CARNE

Orelli’s  Wild Double Cheeseburger
(200g hamburger di cervo, 100g formaggio alpe Formazzora,
maionese al bacon, pomodori secchi sott’olio,
cipolla caramellata, bun al sesamo)
patate ratte
35

Tartare di manzo, pane tostato e burro
33

Tagliata di cervo cbt
funghi porcini trifolati, galletta di patate, zucca e cavolo rosso
44

Filetto di Black Angus bardato alla pancetta piana
purea di patate viola, chips di zucca
ristretto al Merlot Vinattieri 2009 (min. 2 pers)
p.p 53


Su riservazione – min. 2 persone
p.p. 63

Sella di capriolo servita in 2 servizi con contorni classici
(spätzli, marroni, cavolini, pera sciroppata, fico, mousseline di zucca,
salsa al ristretto di Merlot e funghi porcini)

 

SCELTA DI FORMAGGI

serviti con miele di rododendro e pane alla frutta secca
3 assaggi 16
6 assaggi  32

 

MENU DEGUSTAZIONE
"Il cervo della Valle Bedretto"

Lo stuzzicappetito
***
Carpaccio di cervo marinato alle erbette, maionese di castagne
chips di patata blu, brioche calda ginepro alloro

***
Risotto all’estratto di barbabietola
leggera fonduta di Stilton
***
Tagliata di cervo cbt
funghi porcini trifolati, galletta di patate, zucca e cavolo rosso
***
Assaggio di formaggi
***
Torta di noci e ricotta nostrana
doppia panna


min. 2 persone

p.p. 88

 

DESSERTS

Spuma di marroni
meringhette
gel di lamponi
doppia panna

15

Mousse al cioccolato bianco e fondente
fichi, mandarino e mandorle
15

Paciugo al caffè
15

Pera affogata al vino dolce e spezie
gelato al latte condensato
14

Gelati e sorbetti della casa
(esclusa correzione)
8